Nieuws

Bestuur 41

Geplaatst 7 mrt. 2018 02:38 door Melle Berg

In februari 2018 heeft Pallós een nieuw bestuur gekozen. Na jaren van trouwe dienst zijn penningmeester Justus van Halewijn en secretaris Pieter Vlaardingerbroek gestopt als bestuursleden bij Pallós. Melle Berg, vanaf juni interim voorzitter, is aangesteld als voorzitter en blijft dus in het bestuur. Ook Patrick van der Poll blijft in het bestuur als algemeen bestuurslid. De nieuwe secretaris is Geert-Jan Zwiers en het penningmeesterschap gaat over op Frank Meijers.

Bestuurssamenstelling vanaf 9 februari 2018:

Voorzitter Melle Berg
Secretaris Geert-Jan Zwiers
Penningmeester Frank Meijers
Algemeen bestuurslid Patrick van der Poll

Vertrek Matthijs de Vries

Geplaatst 12 jan. 2018 03:29 door Melle Berg

2018 begint helaas zonder training van Matthijs de Vries. Door de toegenomen drukte op zijn werk, heeft hij moeten stoppen als trainer bij Pallós. Om Matthijs te bedanken voor zijn inzet, is hij lid van verdienste gemaakt, dit betekent dat we geen definitief afscheid van Matthijs hoeven te nemen.

Het bestuur zet zich er intensief voor in dat er zo snel mogelijk vervanging komt voor Matthijs. Bij de jeugdraad is zijn rol inmiddels overgenomen door Else Noë, die wij bij dezen dan ook verwelkomen bij Pallós.

Onderscheiding Lajos Nagy

Geplaatst 21 nov. 2017 00:54 door Melle Berg

Op 6 december 2017 zal Lajos Nagy (uitspraak: Lajosj nodzj), de eerste maître van onze vereniging, een Hongaarse presidentiële onderscheiding ontvangen. Dit is voor zijn bijdrage aan de Nederlandse schermsport, als oprichter van onze vereniging en als voormalig bondscoach sabel en het houdt verband met het robijnen jubileum van Pallós.

Dit zal om 12.00 plaatsvinden in Wassenaar. 's Avonds zullen het pepernoten- en speculaastoernooi plaatsvinden, na afloop van deze toernooien zal er in onze stamkroeg, De Heksenketel, een borrel plaatsvinden ter viering van zijn onderscheiding en ons 40-jarig jubileum. Ter ere van dit jubileum zijn bij het Slot Zuylentoernooi al Pallósflessen uitgedeeld. Leden die nog niet in het bezit zijn van zo'n fles, kunnen terecht bij Melle Berg - Melle is de hele avond aanwezig - om een fles op te halen.

László Marácz stopt

Geplaatst 21 nov. 2017 00:46 door Melle Berg

Door omstandigheden heeft László Marácz op 15 november 2017 besloten per direct af te treden als algemeen bestuurslid. Ook zullen zijn columns na november niet meer via de website beschikbaar zijn.

Seizoen 2017/2018

Geplaatst 1 sep. 2017 06:55 door Melle Berg

Het is september en dat betekent dat we weer gaan schermen. Op 1 september begint de vrijdagavondtraining weer. Op 6 september begint de woensdagavondtraining weer en vanaf 4 september wordt er op maandag training gegeven in Leidsche Rijn. De training van de donderdag is verplaatst naar de woensdagavond. Zie voor alle trainingstijden: het rooster.

We hebben een heel mooi schermjaar in het vooruitzicht. Met interne toernooien, de Clubkampioenschappen, Het Domtoernooi, Het Slot Zuylentoernooi, D&E en vanaf dit jaar: de Stichtcup, de eerste équipecompetitie van het land sinds de oude competitie jaren geleden is opgeheven.

Het bestuur van Pallós wenst alle (aankomende) leden een seizoen toe om van te genieten.

Slot Zuylen

Geplaatst 30 jun. 2017 06:24 door Melle Berg   [ 30 jun. 2017 06:25 bijgewerkt ]

Op 9 juli 2017 zal het Slot Zuylentoernooi weer plaatsvinden. Schrijf je snel in voor wat misschien wel het mooiste schermtoernooi van Nederland is. Bekijk de webpagina va het toernooi voor alle informatie en like het toernooi op Facebook.

Karel van Cooten

Geplaatst 30 jun. 2017 06:11 door Melle Berg

Op dinsdag 27 juni is Karel van Cooten afgetreden als voorzitter van Schermvereniging Pallós. Vanwege tijdsgebrek heeft Karel zijn functie na anderhalf jaar neer moeten leggen. Melle Berg, die tegelijk met Karel in het bestuur is gekomen als algemeen bestuurslid en webmaster van Pallós, neemt de voorzittersfunctie ad interim van Karel over.

Clubkampioenschappen

Geplaatst 9 mei 2017 09:46 door Melle Berg

De clubkampioenschappen 2017 komen er weer aan! Voor het eerst is er voor ieder wapen een aparte avond. We beginnen met degen, gevolgd door floret en als laatste sabel.

De data van de kampioenschappen zijn:
Degen: 17 mei 2017
Floret: 24 mei 2017
Sabel: 31 mei 2017

De uitslagen komen de dag na het toernooi (per wapen) op de website te staan op de volgende pagina's: degen, floret, sabel.

Dus aan alle leden van Pallós: kom meedoen en laat zien dat jij de beste schermer bent van onze vereniging!

Uitslagen Domtoernooi 2017

Geplaatst 3 apr. 2017 03:35 door Melle Berg   [ 9 mei 2017 09:29 bijgewerkt ]

De uitslagen van het Domtoernooi 2017 staan op de website, onder /domtoernooi/uitslagen.

Leden van Pallós zijn op de volgende plaatsen geëindigd:
Floret
Heren: 
Dames: 3) Margot Helsper
Équipe: 5) (G)oudstrijders; 16) Zhe good French fox; 17) Foiled again; 19) Drie helden op sokken; 20) De schermbroekies

Degen
Heren: 2) Seino Jongkees; 12) Mangmang Kang
Dames: 11) Malika Kerskes; 12) Leanne Reijners
Équipe: 10) Malika

Sabel
Heren: 15) Michiel van Diemen de Jel
Dames: 6) Eva Weijer
Équipe: 2) Ook die nog; 6) Besides the point

Nieuw in het bestuur: László Marácz

Geplaatst 19 mrt. 2017 06:27 door Melle Berg

Op 10 maart 2017 is László Marácz beëdigd als nieuw bestuurslid van Pallós. László kennen we allemaal natuurlijk al van zijn column op deze website, Schermen en Hongaren. László wil zich graag inzetten om meer leden van Pallós naar toernooien te krijgen.

"Onze vereniging, s.v. Pallós, is in principe een recreatieve vereniging die een gezond aantal leden heeft, zo 
rond de 115. Met dit aantal gelden wij in Nederland als een grote schermvereniging met een geschiedenis van niet minder dan veertig jaar. Daar kunnen we met recht trots op zijn. Het is mij de laatste tijd opgevallen, na grondig onderzoek op de website van de KNAS en rondgekeken te hebben in verschillende schermarena’s, dat, hoewel we veel (en ook goede (!)) schermers hebben op alle drie de wapens, wij eigenlijk relatief weinig deelnemen aan wedstrijden, toernooien etc. De competities zijn er natuurlijk niet alleen voor topschermers maar kunnen ook een recreatief karakter hebben. Het is voor een vereniging belangrijk dat we niet alleen met elkaar schermen maar onze krachten op sportieve wijze en in een gezellige, goede sfeer met schermers van andere verenigingen meten. Zo zijn we ook zichtbaar in het nationale en internationale schermveld. Ik vind het eervol dat ik op 10 maart 2017 ben toegetreden tot het bestuur van s.v. Pallós als algemeen bestuurslid in de functie van wedstrijdcommissaris. Ik zie het als een nobele taak om jullie te stimuleren om aan meer wedstrijden deel te nemen. Voor schermers van alle leeftijdcategorieën zijn er wedstrijden, toernooien, etc. op allerlei niveaus, in allerlei vormen, individueel maar ook jeugdequipes etc. voor degenen die ambities hebben om een hoger niveau te halen maar ook voor die schermers die gewoon een lekkere uitval willen maken. Neem contact met mij op als je het moeilijk vindt om de weg naar de wedstrijdloper te vinden: wedstrijden@pallos.nl. Ik ben je daarbij graag van hulp."
~ László Marácz

1-10 of 24