Nieuws

Seizoen 2017/2018

Geplaatst 1 sep. 2017 06:55 door Melle Berg

Het is september en dat betekent dat we weer gaan schermen. Op 1 september begint de vrijdagavondtraining weer. Op 6 september begint de woensdagavondtraining weer en vanaf 4 september wordt er op maandag training gegeven in Leidsche Rijn. De training van de donderdag is verplaatst naar de woensdagavond. Zie voor alle trainingstijden: het rooster.

We hebben een heel mooi schermjaar in het vooruitzicht. Met interne toernooien, de Clubkampioenschappen, Het Domtoernooi, Het Slot Zuylentoernooi, D&E en vanaf dit jaar: de Stichtcup, de eerste équipecompetitie van het land sinds de oude competitie jaren geleden is opgeheven.

Het bestuur van Pallós wenst alle (aankomende) leden een seizoen toe om van te genieten.

Slot Zuylen

Geplaatst 30 jun. 2017 06:24 door Melle Berg   [ 30 jun. 2017 06:25 bijgewerkt ]

Op 9 juli 2017 zal het Slot Zuylentoernooi weer plaatsvinden. Schrijf je snel in voor wat misschien wel het mooiste schermtoernooi van Nederland is. Bekijk de webpagina va het toernooi voor alle informatie en like het toernooi op Facebook.

Karel van Cooten

Geplaatst 30 jun. 2017 06:11 door Melle Berg

Op dinsdag 27 juni is Karel van Cooten afgetreden als voorzitter van Schermvereniging Pallós. Vanwege tijdsgebrek heeft Karel zijn functie na anderhalf jaar neer moeten leggen. Melle Berg, die tegelijk met Karel in het bestuur is gekomen als algemeen bestuurslid en webmaster van Pallós, neemt de voorzittersfunctie ad interim van Karel over.

Clubkampioenschappen

Geplaatst 9 mei 2017 09:46 door Melle Berg

De clubkampioenschappen 2017 komen er weer aan! Voor het eerst is er voor ieder wapen een aparte avond. We beginnen met degen, gevolgd door floret en als laatste sabel.

De data van de kampioenschappen zijn:
Degen: 17 mei 2017
Floret: 24 mei 2017
Sabel: 31 mei 2017

De uitslagen komen de dag na het toernooi (per wapen) op de website te staan op de volgende pagina's: degen, floret, sabel.

Dus aan alle leden van Pallós: kom meedoen en laat zien dat jij de beste schermer bent van onze vereniging!

Uitslagen Domtoernooi 2017

Geplaatst 3 apr. 2017 03:35 door Melle Berg   [ 9 mei 2017 09:29 bijgewerkt ]

De uitslagen van het Domtoernooi 2017 staan op de website, onder /domtoernooi/uitslagen.

Leden van Pallós zijn op de volgende plaatsen geëindigd:
Floret
Heren: 
Dames: 3) Margot Helsper
Équipe: 5) (G)oudstrijders; 16) Zhe good French fox; 17) Foiled again; 19) Drie helden op sokken; 20) De schermbroekies

Degen
Heren: 2) Seino Jongkees; 12) Mangmang Kang
Dames: 11) Malika Kerskes; 12) Leanne Reijners
Équipe: 10) Malika

Sabel
Heren: 15) Michiel van Diemen de Jel
Dames: 6) Eva Weijer
Équipe: 2) Ook die nog; 6) Besides the point

Nieuw in het bestuur: László Marácz

Geplaatst 19 mrt. 2017 06:27 door Melle Berg

Op 10 maart 2017 is László Marácz beëdigd als nieuw bestuurslid van Pallós. László kennen we allemaal natuurlijk al van zijn column op deze website, Schermen en Hongaren. László wil zich graag inzetten om meer leden van Pallós naar toernooien te krijgen.

"Onze vereniging, s.v. Pallós, is in principe een recreatieve vereniging die een gezond aantal leden heeft, zo 
rond de 115. Met dit aantal gelden wij in Nederland als een grote schermvereniging met een geschiedenis van niet minder dan veertig jaar. Daar kunnen we met recht trots op zijn. Het is mij de laatste tijd opgevallen, na grondig onderzoek op de website van de KNAS en rondgekeken te hebben in verschillende schermarena’s, dat, hoewel we veel (en ook goede (!)) schermers hebben op alle drie de wapens, wij eigenlijk relatief weinig deelnemen aan wedstrijden, toernooien etc. De competities zijn er natuurlijk niet alleen voor topschermers maar kunnen ook een recreatief karakter hebben. Het is voor een vereniging belangrijk dat we niet alleen met elkaar schermen maar onze krachten op sportieve wijze en in een gezellige, goede sfeer met schermers van andere verenigingen meten. Zo zijn we ook zichtbaar in het nationale en internationale schermveld. Ik vind het eervol dat ik op 10 maart 2017 ben toegetreden tot het bestuur van s.v. Pallós als algemeen bestuurslid in de functie van wedstrijdcommissaris. Ik zie het als een nobele taak om jullie te stimuleren om aan meer wedstrijden deel te nemen. Voor schermers van alle leeftijdcategorieën zijn er wedstrijden, toernooien, etc. op allerlei niveaus, in allerlei vormen, individueel maar ook jeugdequipes etc. voor degenen die ambities hebben om een hoger niveau te halen maar ook voor die schermers die gewoon een lekkere uitval willen maken. Neem contact met mij op als je het moeilijk vindt om de weg naar de wedstrijdloper te vinden: wedstrijden@pallos.nl. Ik ben je daarbij graag van hulp."
~ László Marácz

Verplaatsing ALV 2017

Geplaatst 2 feb. 2017 08:59 door Melle Berg

De jaarlijkse algemene ledenvergadering stond voor 10 februari gepland. In verband met afwezigheid van bestuursleden, is besloten om de ALV naar 10 maart 2017 te verplaatsen, zo kan het voltallige bestuur aanwezig zijn. Voor de functies van secretaris en penningmeester staan de vacatures nog steeds open, wie interesse heeft, kan dit melden via info@pallos.nl. De functies zijn niet zo zwaar en zelfs goed naast een fulltime baan uit te voeren. Kijk voor meer informatie over de ALV in onze agenda.

Pallós in de Utrechtse Sportkrant

Geplaatst 29 dec. 2016 13:57 door Melle Berg   [ 29 jan. 2017 07:24 bijgewerkt ]

S.V. Pallós heeft een interview gegeven aan de Utrechtse Sportkrant.

Het artikel is hier te lezen, de editie van de sportkrant is via dezelfde pagina te bestellen.

2017

Geplaatst 23 dec. 2016 08:19 door Melle Berg

Schermvereniging Pallós wil iedereen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen.
Wij hopen dat iedereen volgend jaar gezond en wel en veelvuldig op de loper kan staan, wij kijken er al naar uit.

In 2017 gaat het een en ander veranderen, maar wees niet bang, het is niets ernstigs.

Twee bestuursleden zullen vertrekken, het gaat om Pieter Vlaardingerbroek en Justus van Halewijn, secretaris en penningmeester, resp. Er worden dus nieuwe bestuurders gezocht, voor meer informatie hierover kun je een mail sturen aan info@pallos.nl.

Ook zullen onze leden en geïnteresseerden duidelijker op de hoogte worden gehouden van wat er eigenlijk speelt binnen de club: op elke laatste dag van een kwartaal zal er een kwartaalmail worden verstuurd. Voor realtime nieuws raden wij natuurlijk aan de website goed in de gaten te houden. Bij groot nieuws zal er ook een aparte mail worden gestuurd naar iedereen die op de kwartaalmail is geabonneerd. In principe zijn alle leden abonnee. Op 23 december 2016 is een kerstmail verzonden naar iedereen die abonnee is, als u wel lid bent en geen bericht hebt gehad, vult u uw e-mailadres hieronder in. Als u geen lid bent, maar wel op de hoogte wilt worden gehouden van wat er zoal speelt binnen de vereniging, kunt u ook hieronder uw e-mailadres achterlaten.


Over wat er verder te gebeuren staat, krijgen onze leden meer te horen en inspraakgelegenheid op 10 februari, bij de ALV.

Jeugdéquipecompetitie

Geplaatst 15 dec. 2016 04:21 door Webmaster Pallós

Sinds jaar en dag organiseert de KNAS een reeks toernooien voor de jeugd: de jeugdpuntentoernooien. Door het hoge niveau van de schermers op deze toernooien, zien veel jonge schermers af van deelname, hierom heeft de KNAS besloten om een competitie in te voeren voor de jeugd. Schermers kunnen een équipe (team) van drie of vier man (Pallós raadt vier aan, dan is er geen probleem met zieke équipeleden e.d.) samenstellen. Deze competitie is toegankelijker dan het JPT, waar vooral de top van Nederland schermt. Deze competitie is een pilot en Pallós mag daaraan deelnemen. Schermers die deel willen nemen, moeten dit doorgeven aan hun leraar.

1-10 of 20