Bestuur

Voorzitter | Webmaster
Melle Berg
Melle Berg
“Hallo allemaal,
Ik ben Melle Berg, in 2016 ben ik aangetreden als algemeen bestuurslid en webmaster van Schermvereniging Pallós en sinds juni 2017 ben ik ad interim voorzitter. In 2012 heb ik mijn ouders eindelijk zo gek gekregen dat ik mocht gaan schermen. Zoals het altijd gaat bij Pallós, ben ik begonnen op floret, maar na een paar jaar heb ik daarnaast de sabel opgepakt. Inmiddels ben ik uitsluitend sabreur, maar scherm ik uiteraard met plezier ook met andere wapens. Ik zie in de toekomst een Pallós voor mij waar iedereen welkom is om te komen schermen op elk niveau.”
📱 06-37 32 47 38

Secretaris
Pieter Vlaardingerbroek
Pieter Vlaardingerbroek

Penningmeester
Justus van Halewijn
Justus van Halewijn
"Hallo schermers,
Mijn naam is Justus van Halewijn en ik ben sinds 2012 de penningmeester van Pallos. Ik ben 46 jaar en woon in Maarssen met mijn vrouw en twee zonen. Ik werk in Utrecht bij het Spoorwegpensioenfonds. Ik scherm al sinds 1980. Allereerst bij Schermschool Hazes in Haarlem, onder leiding van maître Ton Hazes. Ton woont nu in Molde, Noorwegen en heeft daar ook een schermvereniging. In Haarlem heb ik vooral floret geschermd en soms ook op de degen. Ook in Haarlem heb ik in het bestuur van de schermvereniging gezeten. Sinds 1995 scherm ik bij Pallos. Toen schermden we nog alleen op de Notenboomlaan, in de gymzaal. Na een aantal jaren in de kascommissie gezeten te hebben, zit ik nu alweer een tijdje in het bestuur."

Algemeen bestuurslid | Demo's en Workshops
Patrick van der Poll
Patrick van der Poll

Algemeen bestuurslid | Wedstrijdcommissaris
László Marácz
"Hallo schermers,
Mijn naam is László Marácz en ik ben sinds 2017 algemeen bestuurslid van s.v. Pallós. Mijn ouders kwamen naar aanleiding van de Hongaarse Opstand 1956 naar Nederland. Ikzelf ben geboren en getogen in Utrecht. Ik heb aan de Rijksuniversiteit Groningen gestudeerd en sinds 1992 ben ik als docent/onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. In het seizoen 1976-1977 leerde ik de basis van het schermen in de Utrechtse schermzaal aan de Mariaplaats onder leiding van de Hongaarse maître Lajos Nagy. Het was ook het jaar dat onze vereniging werd opgericht. Ik stond derhalve aan de wieg van s.v. Pallós. Ik heb het schermen bij s.v. Pallós weer opgepakt in september 2016. Ik ben vooral geïnteresseerd in de wisselwerking tussen het schermen op de verschillende wapens, floret, sabel, en degen. Als algemeen bestuurslid in de functie van wedstrijdcommissaris wil ik jullie stimuleren deel te nemen aan nationale en internationale wedstrijden. Ik hoop vele van jullie in de schermarena tegen te komen."