Gert Camfferman‎ > ‎

Demo video: Een verende wering

Geplaatst 12 jan. 2017 05:16 door Gerdy C   [ 5 mrt. 2017 14:13 bijgewerkt door Melle Berg ]
In onderstaande video zie je een uitgewerkt voorbeeld behorend bij de post: Voordelen te behalen met het gebruik van veerkracht in spieren en pezen.

Een tweetal opmerkingen bij deze video:

1-In het eerste stuk van deze demo laat René de beweging vertraagd zien. De demo van het veren gaat daar een beetje mank want er kan in slowmotion geen voorwaarste snelheid aan het wapen worden gegeven, dus zal het wapen ook niet gaan terugveren.  Dit veren komt pas bij het stukje op reeele snelheid aan bod. Een slowmotion van dit snelle stukje vind je hieronder in de laatste video.

2-Je ziet twee aanvallen, één rechtreeks en één met 'een wave' (= gefakete 'rechtstreekse aanval met veel energie', direkt gevolgd door en vertraagd tempo. Hiermee induceer je bij je trainings partner vaak met succes een wering die -veel- te vroeg komt :).

Deze wave is ingebouwd in de training als extra moeilijkheid voor degene die de verende wering gebruikt: Hij of zij moet nu ook nog structuur aan de beweging toevoegen om continu beschermd te blijven. Het gebruik van structuur is een een eerdere post beschreven (Weren met gebruik van 'structuur') maar de exacte toepassing daarvan bij de verende wering vraagt om een aparte post.

Aan het einde van de video is de slowmotion van de reële wering. Het belangrijkste om te bekijken is dat inzet voor de wering geen werende beweging is. Het is een 'worp' in een hoog tempo in de richting van de aanvaller!  Merk svp ook meteen op dat je hiermee met zekerheid achter het wapen van de aanvaller 'haakt' aan de goede kant voor deze wering dus. Dit in tegenstelling tot het gebruik van een klassieke kwart wering: Die beweging levert een grote kans op om te vroeg te worden uitgevoerd en dus het aanvallende wapen al voorlangs te passeren, waardoor je in een (nagenoeg hopeloos) ongedekte situatie terecht komt.   

(Trek je niets aan van de flèche-achtige inzet van de aanval die je hier ziet, die is alleen bedoeld om met sparen van energie tijdens het continue aangeven, toch een reële wedstrijd snelheid te bereiken:-)


 

Succes,
Gert
Comments