Materiaal

Algemeen
Om veilig de schermsport te beoefenen is het van groot belang dat er voldoende aandacht wordt besteed aan de kleding en dan met name de beschermende kleding.
De basiskleding voor schermen bestaat uit:
 • Schermmasker

 • Schermvest

 • Schermhandschoen

 • Lange trainings- of joggingbroek

 • sportschoenen (zaalschoenen)

Voor beginnende schermers die uiteraard niet beschikken over de benodigde schermuitrusting biedt Pallós de mogelijkheid om masker, vest en handschoen van de vereniging te gebruiken.
Na een jaar lang lid te zijn geweest, willen wij dat leden zoveel mogelijk hun eigen uitrusting samen beginnen te stellen. De volgende volgorde wordt daarbij aangeraden:
 1. Vest en handschoen
 2. Masker
 3. Broek
 4. Wapens
 5. Ondervest
 6. Elektrische uitrusting
Pallós hanteert de regel dat (nieuwe) leden na een jaar een eigen uitrusting aan moeten gaan schaffen. Kapot clubmateriaal wordt gerepareerd door een kleine groep leden (eenieder die het graag zou doen, mag dat uiteraard in overleg met het bestuur doen), onze reparerende leden ervaren echter in toenemende mate dat elektrische wapens kapotgaan. Er is waargenomen dat er met enige regelmaat elektrische wapens worden gebruikt om mechanisch te schermen, voor sabels is dit niet zo schadelijk, voor floretten en degen echter wel, de elektrische systemen in steekwapens zijn veel delicater en deze gaan dus gemakkelijk kapot. Dus: als je graag met een pistoolgreep schermt, koop een eigen wapen om dat mechanisch mee te doen.