Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Een gezellige schermvereniging

Schermvereniging Pallós is opgericht op 19 maart 1977 en is één van de grootste schermverenigingen van Nederland. De naam 'Pallós' is Hongaars en betekent ongeveer zoiets als 'zwaardvechter'. Bij Pallós wordt met alle drie de officiële wapens geschermd, voor alle leeftijden.

Wanneer en waar je kunt schermen bij Pallós, zie je op de pagina trainingen. Voor andere evenementen kun je onze agenda raadplegen.

Vertouwencontact
persoon

20okt2021

De KNAS heeft sinds dit jaar een nieuwe Vertrouwenscontactpersoon.

Voor meer informatie:
Vertrouwenscontactpersoon


Zie voor meer informtie op pagina contacten

Het Bestuur

Geen bericht gehad?
Neem contact met ons op.


Algemene LEDEN Vergadering

13okt2021

Ter informatie

13NOV2021 zal er een Algemene Leden Vergadering plaatsvinden.

De officiële uitnodiging en agenda zal op een later tijdstip aan jullie verzonden worden.

Locatie zal nader bepaald worden, de aanvang zal vanaf 10:00 in de ochtend zijn.

Zet de de datum alvast in de Agenda.

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur

COVID19 Versoepelingen

24sep2021

Ook u zal het nieuws gezien hebben afgelopen dinsdag 14sep2021. De 1,5 meter regel komt te vervallen.

Het opheffen van de 1,5 meter vanaf 25 september, betekent ook dat de aantallen in zowel de sportzalen waar wij als verenging zitten weer opgevoerd kunnen worden en terug kunnen naar de aantallen van voor de coronacrisis.

Hiermee komt er een einde aan de coronaprotocollen die we vanaf de start van de lockdown 2020 hanteren.

De regels omtrent de hygiene en schoonmaak adviseren wij om dit te blijven doen. Voor u zelf als voor onze apperatuur.

De basis regels van de overheid blijven gehandhaafd, klik hier voor een overzicht van de overheid. Tijdens het sporten zijn er geen beperkingen, voor de rest ook niet maar gebruik je gezonde verstand.

Wanneer u gebruik wilt maken van de horeca (Heksenketel Galgenwaard) gelden de regels die zij hanteren, wees algemeen voorbereid met de huidige richtlijnen.

We hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Veel schermplezier.

Het BestuurGeen bericht gehad?
Neem contact met ons op..

Leuk dat je interesse hebt om te komen schermen!

korte geschiedenis van de schermsport

Het schermen is ontwikkeld aan de Europese hoven. Sinds de achttiende eeuw is het steeds meer een sport geworden. Al vanaf de eerste editie van de Olympische spelen (1896) is het schermen een vast onderdeel van het programma, samen met atletiek, gymnastiek en zwemmen, als enige vier. In 1933 werd het schermen de eerste sport die elektronische arbitrage invoerde. Daarvoor werd een stukje houtskool op het puntje van het wapen geplaatst, vandaar dat de schermpakken tot op de dag van vandaag wit zijn, dan was een treffer te herkennen. In de oorsprong is schermen een individuele sport, maar er bestaat ook een variant in teams (of équipes), die in een soort estafettewedstrijd schermen.

In de loop van de twintigste eeuw is de sport steeds toegankelijker geworden, waar de technologie in de schermsport altijd vooruitstrevend is geweest, was de mentaliteit dat niet altijd. Pas sinds 1996 worden op alle disciplines NK's gehouden voor mannen en vrouwen. Tegenwoordig is de schermsport open voor iedereen, zelfs voor minder validen. Daarbij is het al lang niet meer de elitesport die het ooit was. Waar de voertaal van het schermen vroeger ook het Frans was, is dat inmiddels ook gewoon ieders eigen taal, alleen de scheidsrechterstermen zijn vaak nog in het Frans.

Schermmateriaal aanschaffen

Schermmateriaal is op bijna alle schermtoernooien te koop. Buiten toernooien om, is het ook mogelijk om online materiaal aan te schaffen. Let bij het kopen van materiaal altijd op het FIE-keurmerk.

Schermmateriaal is in Nederland gemakkelijk verkrijgbaar bij:

Volg S.V. Pallós ook op social media