Een gezellige schermvereniging

Schermvereniging Pallós is opgericht op 19 maart 1977 en is één van de grootste schermverenigingen van Nederland. De naam 'Pallós' is Hongaars en betekent ongeveer zoiets als 'zwaardvechter'. Bij Pallós wordt met alle drie de officiële wapens geschermd, voor alle leeftijden.

Wanneer en waar je kunt schermen bij Pallós, zie je op de pagina trainingen. Voor andere evenementen kun je onze agenda raadplegen.

De beginnerscursus van februari 2023 is VOL
Eerts volgende cursus is SEPTEMBER 2023

Algemene leden vergadering

03 nov 2022

Opvrijdag 04nov2022is er een AV.

Op vrijdag 4 november zal er weer een algemene ledenvergadering (ALV) van Pallós plaatsvinden. Hierbij nodigen wij je als bestuur van harte uit om deze bij te wonen. Het belangrijkste van de vergadering zullen de begroting en de mogelijke digitalisering van de vereniging zijn.

De ALV begint vrijdag 4 november om 20.00 uur. Deze vindt plaats vlak voor de vrijdag training in de gymzaal van basisschool Stepping Stones met adres Notebomenlaan 137.

Kun je er zelf niet bij zijn, maar wil je wel je stem laten gelden? Dan kun je een ander lid machtigen door de machtiging via de mail voor de vergadering op te sturen. Let wel op dat een lid maar één gemachtigde stem mag uitbrengen voor een ander lid.

Tijd : start AV 20:00

Het Bestuur

9de Lustrum


04jun2022

Pallos bestaat 45 jaar.

We gaan dit met aan aantal activiteiten vieren.

Voor meer informatie zie het opde volgende pagina.

LUSTRUM

Dom Toernooi


12jan2022

Er is besloten om het Dom toernooi door te laten gaan.

Schrijf je alvast in via Nahouw.

Equipe zaterdag 26mrt2022
Individueel zondag 27mrt2022

Voor meer informatie zie pagina
Dom toernooi.

Het Bestuur

Geen bericht gehad?
Neem contact met ons op.


Adendum: 13jan2022
Voor het toernooi hebben WE
veel handjes nodig zeker bij de opbouw en afbouw van de zaal.
Opbouw is op vrijdag 25mrt2022 en afbouw is op 27mrt2022 na het toernooi.
MELD JE AAN MAIL APP LAAT HET ONS WETEN.

Leuk dat je interesse hebt om te komen schermen!

Er zijn ook beginnerscursussen en proeflidmaatschappen mogelijk.

korte geschiedenis van de schermsport

Het schermen is ontwikkeld aan de Europese hoven. Sinds de achttiende eeuw is het steeds meer een sport geworden. Al vanaf de eerste editie van de Olympische spelen (1896) is het schermen een vast onderdeel van het programma, samen met atletiek, gymnastiek en zwemmen, als enige vier. In 1933 werd het schermen de eerste sport die elektronische arbitrage invoerde. Daarvoor werd een stukje houtskool op het puntje van het wapen geplaatst, vandaar dat de schermpakken tot op de dag van vandaag wit zijn, dan was een treffer te herkennen. In de oorsprong is schermen een individuele sport, maar er bestaat ook een variant in teams (of équipes), die in een soort estafettewedstrijd schermen.

In de loop van de twintigste eeuw is de sport steeds toegankelijker geworden, waar de technologie in de schermsport altijd vooruitstrevend is geweest, was de mentaliteit dat niet altijd. Pas sinds 1996 worden op alle disciplines NK's gehouden voor mannen en vrouwen. Tegenwoordig is de schermsport open voor iedereen, zelfs voor minder validen. Daarbij is het al lang niet meer de elitesport die het ooit was. Waar de voertaal van het schermen vroeger ook het Frans was, is dat inmiddels ook gewoon ieders eigen taal, alleen de scheidsrechterstermen zijn vaak nog in het Frans.

Schermmateriaal aanschaffen

Schermmateriaal is op bijna alle schermtoernooien te koop. Buiten toernooien om, is het ook mogelijk om online materiaal aan te schaffen. Let bij het kopen van materiaal altijd op het FIE-keurmerk.

Schermmateriaal is in Nederland gemakkelijk verkrijgbaar bij:

Volg S.V. Pallós ook op social media