Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Een gezellige schermvereniging

Schermvereniging Pallós is opgericht op 19 maart 1977 en is één van de grootste schermverenigingen van Nederland. De naam 'Pallós' is Hongaars en betekent ongeveer zoiets als 'zwaardvechter'. Bij Pallós wordt met alle drie de officiële wapens geschermd, voor alle leeftijden.

Wanneer en waar je kunt schermen bij Pallós, zie je op de pagina trainingen. Voor andere evenementen kun je onze agenda raadplegen.

Heropening van onze locaties

14jan2022

Na de eerdere aankondiging uit de persconferentie van 14 januari om de sluitingsbeperkingen te versoepelen, kunnen wij jullie melden dat de locaties waar wij schermen vanaf maandag 17 januari weer open gaan.

Voor de locaties ’t Zand en Galgenwaard geldt het volgende:
(Bron; Vastgoedexploitatie gemeente Utrecht)

  1. Bij het betreden van een binnensportlocatie is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Dit geldt voor alle binnensportlocaties, ook voor kleedruimtes en toiletten van de sportlocaties. Voor het controleren van de toegangsbewijzen kunt u de app CoronaCheck downloaden. Op de beheerde locaties (de sporthallen) kan een beheerder hier uiteraard weer bij ondersteunen. Op de onbeheerde locaties valt het onder de eigen verantwoordelijkheid.

  2. Voor en na het sporten is het verplicht 1,5 m afstand te houden en een mondkapje te dragen. Tijdens het sporten hoeft dit niet.

  3. Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan.

  4. Er mag geen publiek aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden.

Voor locatie Stepping Stone (Notenboom) gelden dezelfde richtlijnen om geen verwarring te krijgen, echter vallen ze niet onder het beheer van Vastgoedexploitatie gemeente Utrecht. Op deze locatie valt de CoronaCheck onder eigen verantwoordelijkheid.

Na bijna twee jaar zijn we bekend met de richtlijnen en weten wat we moeten doen bij vermoedens van COVID19.
Voor de duidelijkheid hier de beknopte overzicht.
Klik hier: Versoepelingen mogelijk onder voorwaarden.
(Bron: Overheid.nl)


Het bestuur wenst jullie allemaal veel schermplezier.

Geen bericht gehad?
Neem contact met ons op.

Dom Toernooi


12jan2022

Er is besloten om het Dom toernooi door te laten gaan.

Schrijf je alvast in via Nahouw.

Equipe zaterdag 26mrt2022
Individueel zondag 27mrt2022

Voor meer informatie zie pagina
Dom toernooi.

Het Bestuur

Geen bericht gehad?
Neem contact met ons op.


Adendum: 13jan2022
Voor het toernooi hebben WE
veel handjes nodig zeker bij de opbouw en afbouw van de zaal.
Opbouw is op vrijdag 25mrt2022 en afbouw is op 27mrt2022 na het toernooi.
MELD JE AAN MAIL APP LAAT HET ONS WETEN.

Lockdown 3


19dec2021

Naar aanleiding van de persconferentie van d.d. 18dec2021 zal er niet geschermd kunnen worden.

Eerder was het niet mogelijk op de reguliere avonden. Per direct is het ook niet mogelijk op de extra zaterdagmiddag, locatie Stepping Stone.

De volledige lockdown zal ieder geval tot en met week 2 zijn van het nieuwe jaar 2022.

Er wordt geïnventariseerd indien er behoefde is voor online trainingen en oefeningen.

Nadere informatie zal gepubliceerd worden.


Namens het bestuur wensen we jullie fijne feestdagen en een voorspoedig jaar 2022.

Geen bericht gehad?
Neem contact met ons op.

Leuk dat je interesse hebt om te komen schermen!

korte geschiedenis van de schermsport

Het schermen is ontwikkeld aan de Europese hoven. Sinds de achttiende eeuw is het steeds meer een sport geworden. Al vanaf de eerste editie van de Olympische spelen (1896) is het schermen een vast onderdeel van het programma, samen met atletiek, gymnastiek en zwemmen, als enige vier. In 1933 werd het schermen de eerste sport die elektronische arbitrage invoerde. Daarvoor werd een stukje houtskool op het puntje van het wapen geplaatst, vandaar dat de schermpakken tot op de dag van vandaag wit zijn, dan was een treffer te herkennen. In de oorsprong is schermen een individuele sport, maar er bestaat ook een variant in teams (of équipes), die in een soort estafettewedstrijd schermen.

In de loop van de twintigste eeuw is de sport steeds toegankelijker geworden, waar de technologie in de schermsport altijd vooruitstrevend is geweest, was de mentaliteit dat niet altijd. Pas sinds 1996 worden op alle disciplines NK's gehouden voor mannen en vrouwen. Tegenwoordig is de schermsport open voor iedereen, zelfs voor minder validen. Daarbij is het al lang niet meer de elitesport die het ooit was. Waar de voertaal van het schermen vroeger ook het Frans was, is dat inmiddels ook gewoon ieders eigen taal, alleen de scheidsrechterstermen zijn vaak nog in het Frans.

Schermmateriaal aanschaffen

Schermmateriaal is op bijna alle schermtoernooien te koop. Buiten toernooien om, is het ook mogelijk om online materiaal aan te schaffen. Let bij het kopen van materiaal altijd op het FIE-keurmerk.

Schermmateriaal is in Nederland gemakkelijk verkrijgbaar bij:

Volg S.V. Pallós ook op social media